Stawka żywieniowa – 8, 00 zł ( 3,00 zł – śniadanie, 5,00 zł – obiad)
PRZYKŁADOWE MENU TYGODNIOWE
owoce, warzywa, woda, mleko, soki owocowe, kompot/opcjonalnie
wędliny – rożnego rodzaju mięsa gotowane, pieczone własnego wyrobu / schab pieczony, pierś z kurczaka gotowana, pasztet z indyka,polędwica wieprzowa gotowana
ŚNIADANIE |
OBIAD |
|
PONIEDZIAŁEK |
||
pieczywo mieszane, płatki owsiane z mlekiem, dżemy, miód, masło, kawa zbożowa z mlekiem | dewolaj z masłem, ziemniaki puree, groszek z marchewką, kisiel z truskawkami |
|
WTOREK |
||
pieczywo mieszane, sałatka z tuńczyka, sery, masło, herbata | makaron z sosem mięsno warzywnym, koktajl owocowy | |
ŚRODA |
||
pieczywo mieszane, parówki, wędliny, masło,herbata |
zupa kalafiorowa, naleśniki z dżemem | |
CZWARTEK |
||
pieczywo mieszane, jajko gotowane, wędliny, masło, herbata | strogonow z indyka z warzywami i ryżem, budyń waniliowy z sosem malinowym | |
PIĄTEK |
||
pieczywo mieszane, pasta z jaj, sery, masło, kakao | klopsiki rybne w sosie koperkowym, ziemniaki z wody, warzywa gotowane, sałatka owocowa z bitą śmietaną |