Od lat dwudziestych XX wieku aż do końca II wojny światowej palmę pierwszeństwa w zamkowej kuchni hrabiego von Krockowa dzierżyła wspaniała kucharka Pelagia Gawrońska. Do jej kuchni trafiały warzywa i owoce z zamkowego ogrodu i okazałe sztuki zwierzyny łownej, jako że czterej synowie starego hrabiego Döringa z pasją zajmowali się myślistwem.
Dzisiaj tradycje kulinarne Pelagii kontynuowane są przez szefa kuchni. Naszych gości zapraszamy w niezapomnianą podróż po krainie smaków i woni międzynarodowej, staropolskiej i regionalnej kuchni. Podróż zaczyna się od pobudzających apetyt przystawek, prowadzi przez smakowite zupy i dania główne, by zakończyć się przy pysznych deserach. Do celu docieramy syci i zadowoleni z naszego wyboru. Odpoczywając możemy podziwiać przepiękną polichromię sufitową z XVIII wieku, która zdobi Restaurację Zamkową w jedyny w swoim rodzaju sposób.