Restaurant Guests opinions

Please shere with us your opinions about our restaurant, café and drink bar 700 +. Which of the dishes, desserts or drinks prepared in our castle is your favorite?

43 thoughts on “Restaurant Guests opinions

  1. Obsługa na najwyższym poziomie! Potrawy wyśmienite, rozkosz dla podniebienia. Atmosfera wnętrza zwielokrotnia przyjemne doznania.

  2. Zamawiałam obiad imieninowy w dniu Nowego Roku.
    Wszystko było tak jak oczekiwałam. Sala przygotowana i udekorowana.
    Sam obiad … większość gości zamówiła rosół z bażanta – który okazał sie bardzo delikatny i dobry chociaż…troszkę niedoprawiony a drugie danie – trochę byłiśmy zaskoczeni sposobem serwowania: na ogromnym talerzu dość mała ilość czy to mięsa czy ryby podane dość szybko ale….np. ziemniaki na osobnych telerzach były przyniesione chwilę póżniej co spowodowało, że i ziemniaki i mięso juz zdążyło lekko ostygnąć. Spokojnie można ziemniaki, frytki czy ryz podac razem z mięsem/rybą / talerz jest na tyle duży, że można to ładnie ułożyć a surówki podać osobno. Prosze to przemyśleć. Sam smak potraw – był chwalony. Miłym akcentem była podana przed konsumpcją smaczna nalewka wiśniowa. Ceny dość wysokie. W sumie wrażenie pozytywne i miła obsługa.

    • Z uwagą odczytaliśmy zarówno dobre jak i krytyczne Pani uwagi. Pozostajemy jednak w przekonaniu, że serwowane tego dnia pieczeń z dzika, gęś, dorsz czy sandacz zaspokoiły Pani i Pani gości kulinarne oczekiwania. Pozdrawiamy i zapraszamy.

  3. Szczerze polecam. Przyjazna atmosfera, idealna obsługa. Jedzenie, za każdym razem, kiedy odwiedzam Zamek, zachęca, aby znowu przyjechać. Dzisiaj byłam na “Dni Gęsiny” i jestem zachwycona, zaczynając od przystawki, poprzez danie główne, czyli pierś z gęsi z lekkimi placuszkami z kalarepy……poezja smaku. :-) Ceny, jak na restaurację takiej klasy są bardzo przystępne.

  4. Zamek w Krokowej odkryłam 3 lata temu, kiedy to sama za sprawą pracy związałam się z Ostrowem, które od Krokowej położone jest w odległości ok 10 min samochodem. Zwiedzając zamek postanowiłam również spróbować potraw, jakie serwuje zamkowa restauracja. Dania okazały się wyśmienite, sycące i przygotowane z dbałością o klienta. Obsługa – świetnie doradza, zna menu i składniki dań – brawo!

  5. Oboje z mężem zamówiliśmy Chłodnik z botwinki polecany przez szefa kuchni. Zupka przepyszna – niebo w gębie! A nalewka wiśniowa, którą zostaliśmy poczęstowani – wyśmienita! Niestety nie do kupienia. Wystrój restauracji bardzo klimatyczny, profesjonalna i miła obsługa. Będąc w tamtych okolicach na pewno jeszcze zajedziemy na coś pysznego ;-) Polecam

  6. Lovely castle, welcoming staff, amazing setting, unique ambiance and wonderful food from the excellent kitchen … Wild boar pierogi was a memorable dish and lingers on my palate, traditional Kogiel Mogiel was amazing and the cherry vodka was very stimulating…thank you all for a wonderful vist and my heartfelt complements to the Head Chef

  7. Odwiedzam to magiczne miejsce kiedy tylko jestem w okolicy. Pieknie polozony palac pelen niespodzianek. Przemila obsluga I jedzenie palce lizac. Kucharz Ryszard Okon serwuje pyszne dania uzywajac lokalnych produktow.
    Kazdy najmiejszy element potrawy jest dokladnie przemyslany i dobrany do perfekcji.
    Moja ulubiona potrawa to makaron w sosie kurkowym, nie do pobicia.
    Pozdrawiam i do zobaczenia wkrotce.

  8. Gorąco polecam tę oto restaurację, tak się składa, że na szczęście miałam okazję tam gościć. Obsługa świetna a ich dania jeszcze lepsze. Pomieszczenia są jasne i odpowiednia kolorystyka, co do jedzenia to polecam zupę krem czosnkowy z grzankami, po prostu palce lizać. Mam nadzieję, że jeszcze tam wrócę

  9. Byłem w rożnych miejscach na ziemi ale ten zamek jest wyjątkowy, cisza ,spokój, cudowne morze nie wspominając o obsłudze . Manager i jego załoga tworzą rodzinna atmosferę -niesamowite miejsce.Pokoje po czyste, zadbane, widać, że remontowane, jedzenie to szczyt marzeń nawet dla najbardziej wybrednych. Można się totalnie wyluzować.

  10. Przez wiele lat w latach 90 i na początku 2000 roku przyjeżdżałem do restauracji w Zamku w Krokowej. Zawsze miło przyjęty przez Panią recepcjonistkę, bardzo dobrze obsłużony przez Panią kelnerkę lub Pana kelnera – miło spędzałem czas. Po wielu latach nieobecności wraz z rodziną odwiedziłem ponownie w czasie świąt wielkiej nocy restaurację zamkową. Dania serwowane obecnie to najwyższy kunszt kulinarny jakiego kiedykolwiek doświadczyłem. Zamawiane przez nas dania zarówno z mini karty jak i z menu głównego spełniły nasze najśmielsze oczekiwania. Restauracja = Szef Kuchni = Pracownicy Kuchni to S P E C J A L I Ś C I w swym kuchennym kunszcie. Świąteczny Rodzinny obiad został zmieniony na cudowne przeżycia. Dziękujemy. Tomasz Migalski z rodziną.

  11. Dziękuję za doznania kulinarne najwyższej, mistrzowskiej klasy. To najlepsza restauracja w Polsce północnej! Wyśmienite potrawy, mistrzostwo kulinarne najwyższej próby. Dania skomponowane wybornie! Obsługa na najwyższym poziomie, kompetentna, profesjonalna i miła. Często tu jadam i zawsze wszystko jest tak jak trzeba. Jakość i smak potraw, sposób podania i obsługa nie mają sobie równych. Żadne lokale w Trójmieście nie mają nawet podobnej klasy. Wspaniałe miejsce, polecam zawsze i każdemu.

  12. Kawa Ciasto bardzo dobre. Jedynie co długi czas reakcji p. Kelnerki

    Będąc na zewnątrz czekałem około 15 minut gdzie byłem zmuszony wejść do restauracji aby dokonać zamównienia. Może strój kolarza zmylił panią kelnerkę ale pozory myla i nie każdy musi przyjechać z tzw niemiecka wycieczka. Podobnie było z rachunkiem. Pani kelnerka biegała na zewnątrz gdzie wyraźnie dawałem do zrozumieniem ze dawno skończyłem niestety bez efektu dopiero moja reakcja u pani w recepcji przyniosła efekt tj pojawienie się pani kelnerki ( blondynki )

    Szkoda , zostaje niesmak mimo przykrych sytuacji polecam restauracje znajomym będących na urlopie

    • Z przykrością przyjęliśmy Pana opinię dotyczącą obsługi gości naszej restauracji. Pozostaje nam przeprosić Pana w przekonaniu, że zachowa Pan dobre zdanie i będzie Pan do nas wracał.

  13. Wczorajszy obiad polecany przez szefa kuchni: krem z kurek i kaczka faszerowana z karmelizowanymi buraczkami, był r e w e l a c y j n y ! Dziękuję za te niezwykłe doznania, których za każdym razem doświadczam w Zamku.

    • taaaak, podpisują się pod tą opinią oburącz ! trzykrotnie byłem gościem restauracji będąc przejazdem w okolicy, a szarlotka jest w swojej kategorii mistrzynią świata ;-)

  14. Wielkie brawa!!! dla Kucharza za wspaniałe komponowanie dań. Pierś perliczki w warzywach z winem była miękka, soczysta i pyszna. Sos – pierwsza klasa! Dodanie słonej fety do aksamitnej zupy z buraczków wspaniałe podkreśliło ich słodycz. No i ten uwodzicielski smak deseru z gruszek… Dopełnieniem niezwykłych wrażeń kulinarnych była, jak zwykle, wspaniała i miła obsługa. To wszystko sprawia, że chętnie wraca się do Państwa restauracji.

  15. Świąteczne menu świetnie skomponowane! Daaaaawno tak dobrze, nigdzie nie zjedliśmy.
    Łosoś z ryżem cytrynowym i sałatką – pychota, sos migdałowy – niebo w gębie, beza pavlova – wyśmienita ,wszystko świeże, pachnące , prawdziwa uczta zmysłów.
    Przemiła obsługa i swobodna atmosfera super, wrócimy na pewno przy najbliższej okazji

    • Szanowni Państwo,
      zapraszamy do Zamku cały rok. Serdecznie pozdrawiamy i do zobaczenia. Pracownicy Zamku

  16. Pilecane przez Szefa Kuchni zestawy są zawsze przepyszne. Eskalopki cielęce z młodą kapustą i truflowym puree to wspaniała uczta dla podniebienia! I, jak zawsze, rewelacyjna i przemiła obsługa. Po raz kolejny stwierdzam, że Państwa restauracja jest najlepszą w tej części kraju!

  17. Trudno oceniać kuchnię jeśli nie ma się okazji jej spróbować . Wczoraj spotkała nas nie miła niespodzianka dotarliśmy do zamku o 13:30 na stronie była informacja restauracja czynna od 13:00. Niestety okazało się, że nie ma szans na zjedzenie obiadu bo podobno nic nie ma. Jeżeli ktoś wybiera się tam to niech się upewni czy może uda mu się coś zjeść bo istnieje ryzyko.

    • Przykro mi bardzo, ale w tym dniu faktycznie ciężko było ze względu na wcześniejsze rezerwacje na stolik w restauracji.
      Serdecznie pozdrawiam i zapraszam. Joanna Kujawska

  18. Dziś byłam z mężem w zamku, miał to być tylko przystanek w dalszej wycieczce. Jednak magia starych drzew i piękne wnętrza sprawiły, że zostaliśmy dłużej. Mogę stwierdzić jedno – jestem zauroczona tym miejscem. Fantastyczna obsługa, a zwłaszcza ujmujący, pełen wdzięku i szarmancki wobec gości kelner, a ponadto poezja smaku, który mogłam odkryć podczas obiadu. Moje wielkie uznanie dla szefa kuchni. Mój ulubiony łosoś nigdy jeszcze nie miał tak wyjątkowego smaku. Nalewka, no cóż, uwielbiam Waszą nalewkę!!!
    Pozdrawiam
    Renata

  19. Szczerze polecam! Do Zamku w Krokowej wybraliśmy się w Nowy Rok na koncert noworoczny Zagan Acoustic, który miał się odbyć o godz.17.00. Bardzo zależało nam aby przed koncertem zdążyć zjeść obiad, a restauracja w Nowy Rok była otwierana dopiero od 16.00. Dzięki zaangażowaniu i uprzejmości personelu, jak tylko przybyliśmy, zostały nam podane zamówione wcześniej, wyśmienite dania, które mogliśmy spożyć bez pośpiechu i w miłej atmosferze. Jedliśmy zupę krem z kasztanów, udziec z indyka, grillowaną pierś z kurczaka, pierś z gęsi i gruszkę z szafranem na deser. Wszystkie dania były doskonałe i godne polecenia. Szczególnie zachwyciła mnie gęś podana z plackami z pietruszki – pyszne zaskoczenie:-). Koncert również był bardzo udany. Bardzo dziękujemy załodze Zamkowej restauracji!

    • Szanowna Pani. Bardzo dziękujemy za miłe słowa. Koncert noworoczny to już tradycja w naszym Zamku. Serdecznie zapraszamy również na inne wydarzenia.
      Pozdrawiamy serdecznie z Zamku.

  20. Po dłuższej nieobecności w kraju, z wielką radością powróciliśmy w piękne progi restauracji zamkowej. Nie zawiodła pyszna kuchnia. Przystawki, zupy i dania mięsne były wyborne. Tatar z łososia to smakowe mistrzostwo świata! Wielkie brawa dla kucharza za mięciutką kaczkę. Wielkim rozczarowaniem była natomiast totalna wymiana personelu. Młode kelnerki bardzo się starały, ale brak doświadczenia widać było na każdym kroku. Brakowało im tego, co było wielkim plusem poprzedniego, trochę bardziej dojrzałego zespołu kelnerskiego. Szkoda, bo to kuchnia plus obsluga tworzą razem, a nie osobno, markę i renomę restauracji.

    • Szanowna Pani, dziękuję za opinię, pozostając w przekonaniu, że młode stawiające pierwsze kroki w zawodzie Panie szybko zdobędą odpowiednie, kelnerskie szlify.
      Z przyjemnością nieskrywaną zapraszam w progi Zamku w Krokowej. Joanna Kujawska – Manager Zamku.

  21. W porównaniu z kilka lat temu,restauracja straciła na jakości i renomie.
    Dekoracje potraw są skromne,kiedyś to znaczy 5 lat temu było super!
    Podejrzewam,że zmienił się szef kuchni..
    Kelnerka zapomniała o podaniu deseru,lodów,bo zamówiłam danie szefa polecane na dziś..musiałam jej o tym przypomnieć!
    Smakowało,ale na talerzu nie bylo dużo.
    Kelnerka nie potrafi rozmawiać po niemiecku,to śmieszne,bo pałac szczyci się pochodzeniiem z czasów grafa von Krockow!

    • Szanowna Pani,
      dziękuję przede wszystkim za opinię i spieszę z informację, że szef kuchni od tamtego czasu się nie zmienił.
      Niektóre dania wymagają większej, inne mniejszej dekoracji i stąd pewnie Pani odczucie.
      Przepraszam w imieniu kelnerki, bo to co się stało, w istocie nie powinno mieć miejsca.
      Pan Ulrich von Krockow wciąż jest z nami i jednakowoż ceni Tych pracowników, którzy mówią w języku niemieckim i Tych, którzy tym językiem nie władają.

      Z szacunkiem pozdrawiam i zapraszam.

  22. Od wejścia miłe przyjęcie (panie na recepcji) , profesjonalna obsługa (pan kelner) i bardzo dobre pełne z łososiem. Miejsce warte polecenia.

  23. Bardzo miła obsługa, a lody mistrzowskie! truskawka i mięta która nie dawała typowego smaku mięty,a jej orzeźwienie, znakomita bita śmietana i kawior owocowy .doskonała kompozycja smakow .polecam

  24. Dzień dobry. Już nie mogę się doczekać żeby n ie podjechać na rowerze z Pucka do Krokowej na najlepszy w Polsce ( a może na świecie) chłodnik na młodej botwince. Czysta poezja. Polecam również inne dania, wszystkie świetne.

Leave a Reply to Dariusz Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>